Indonesie Blue Batak

  • Producent
  • Gemeenschappen van Lintong Nihuta, Dolok Sanggul en Onang Ganjang
  • Koffiebranderij
  • Schot Koffie, Rotterdam
  • Regio
  • Indonesië, Sumatra rond het Tobameer
  • Variëteit
  • Catimore (70%), Typica (25%), Bourbon (5%)
  • Hoogte
  • 1550 – 1650 meter
  • Zending

De Blue Batak koffie is vernoemd naar de inheemse Batak stam die de koffie produceert in het Noorden van Sumatra
rond het Tobameer; Kabupaten of Humbang Hasundatun. Boeren van de gemeenschappen van Lintung Ninuta, Dolok
Sanggul en Onang Ganjang produceren voornamelijk de Blue Batak koffie. Ongeveer 3500 boeren produceren elk zo’n
vier tot vijf zakken koffie per jaar. Elke boer heeft ongeveer  0,5-1 hectare land waarop hij 500 tot 1000 planten verbouwt.  

De koffie wordt verbouwd op vlak land op een hoogte van 1550 tot 1650 meter boven zeeniveau. De rijpe koffiebessen
worden met de hand geplukt en daarna door middel van de semi gewassen methode verwerkt. De rijpe bessen worden
met handpulpers ontdaan van het vruchtvlees, waarna de bonen 10 tot 12 uur in plastic zakken worden gehouden
voor het fermentatieproces. Vervolgens worden ze gewassen, in de zon gedroogd en daarna verkocht op de lokale markt.

Dit is een kruidige koffie met een volle body en smaken van drop, verse tabak, kruidnagel en donkere chocolade. Een keertje iets anders!

 

Koffie gebrand door Schot Koffie