- Producent
- Wosasa farm
- Koffiebranderij
- MOK, Leuven
- Regio
- Raro Nensebo Kebele, Uraga Woreda, Guji, Ethiopia
- Variëteit
- heirloom
- Hoogte
- 2100-2350
- Zending
- Juli 2023
Wosasa is de naam van een sub kebele in de Raro Nensebo kebele, een sub kebele is eigenlijk een dorp binnen een grotere gemeente. Het perceel draagt de naam van het dorp waar de vijfentwintig boeren aan hebben bijgedragen deze partij woont bij hun familie, ze kweken allemaal Gibirrina/Serto variëteit (74110 & 74112) dat zijn
lokaal geselecteerde variëteiten met hoge ziekteresistente eigenschappen. Boeren verbouwen hun koffie onder de schaduw van inheemse bomen en overwegend rijke leemgrond, gemiddeld bezit elke producent 3,5 ha land rond de Wosasa sub bekele. Al deze boeren zijn getraind in agronomie en door de “King van Guji”, Ture Waji, die ook de droogstations runt.
Wat er zo uniek aan is aan deze droogstations, is dat elke lot getagd wordt en dus gevolgd kan worden. Deze lot kan daardoor ook beter gescheiden blijven van de anderen. Elke tag vermeldt de specifieke bezorging en de startdatum van het drogen en relatieve vochtigheidswaarden voor elke dag, om een langzame, gelijkmatige droging te garanderen Een uniek proces om de kwaliteit en levensduur van de koffie te verzekeren.