Paz- Fazenda Passeio

  • Producent
  • Adolfo Henrique Vieira Ferreira
  • Koffiebranderij
  • Coffee & Coconuts
  • Regio
  • Brazil – Minas Gerais
  • Variëteit
  • Yellow Icatu
  • Hoogte
  • 1200 m.
  • Zending
  • Februari 2024

ESPRESSO:

Paz is een de flagship koffies van Coffee & Coconuts, van hun oude vrienden bij Fazenda Passeio in Minas Gerais, Brazilië. De relatie met Adolfo en zijn familie gaat terug tot 2019, toen zij de koffiebranderij voor het eerst openden en Fazenda Passeio de eerste koffie was die ze kochten. In 2021 bezochten ze Adolfo in Brazilië en konden ze op de boerderij blijven en leren hoe hij dingen doet.

25 jaar geleden keek Adolfo om zich heen en zag de staat van de koffieproductie in Brazilië (verreweg de grootste producent ter wereld) en vroeg zich af of het beter kon. Een verbetering van de praktijken in Brazilië zou een enorme impact kunnen hebben vanwege de enorme omvang van de industrie daar. Braziliaanse boerderijen gebruiken gemiddeld enorme hoeveelheden mechanisatie, pesticiden en meststoffen op basis van aardolie. Maar Fazenda Passeio begon duurzame praktijken in te voeren, zoals het achterlaten van organische mulch op de grond voor bemesting, en het gebruik van wespen en lokale schimmels om ‘broca’-insectenplagen te bestrijden in plaats van het spuiten van agressieve chemicaliën. Zoals hij het vertelt, lachten de buren hem destijds vriendelijk maar verdrietig uit en zeiden: ‘Tot ziens bij de liefdadigheidsbroodlijn volgend jaar, Adolfo. Er is geen enkele kans dat jouw boerderij op deze manier winstgevend kan zijn!’

Snel vooruit naar vandaag, en Fazenda Passeio produceert een aantal van de beste koffie in heel Brazilië. Adolfo’s koffie wordt over de hele wereld gedronken vanwege het fantastische smaakprofiel, en zijn buren beginnen zijn duurzaamheidspraktijken na te volgen. Hij gebruikt minder dan 10% van de hoeveelheid pesticiden en op aardolie gebaseerde meststoffen als de gemiddelde boerderij, en boeren uit het hele land reizen nu om Passeio te bezoeken en te leren hoe ze hun eigen boerderijen kunnen verbeteren, zowel in kwaliteit als in duurzaamheid. Het is een baken geworden voor hoe dingen beter kunnen: beter in de beker, beter voor de boeren en hun families, en beter voor Moeder Aarde.

Deze nieuwe Paz-koffie van Adolfo heeft een ongelooflijke diepte en rijkdom. Klassieke Braziliaanse kenmerken zoals chocolade en romige, volle body worden gelaagd met een verrassend complexe zuurgraad en heerlijke steenfruitaroma’s. Ze branden hem iets donkerder dan de andere koffiesoorten, tot een aangename zoete volheid, maar zonder de grens te overschrijden. Zij raden deze koffie aan voor espresso, automatische machines of in een diepe en volle filterkoffie. Een publiekstrekker en een Earth-pleaser, en een koffie die ze ongelooflijk trots kunnen aanbieden.

Koffie gebrand door Coffee & Coconuts