- Producent
- Verschillende kleine boeren
- Koffiebranderij
- Stooker Specialty Coffee, Amsterdam
- Regio
- Ethiopie, Yirgacheffe, Onancho
- Variëteit
- 100% Arabica - Kurume, mixed-heirloom
- Hoogte
- 1.850-2.100
- Zending
Deze koffie komt van Reko Washing Station. Reko betekent ‘uitdaging’. Verwijzend naar de uitdagende klim naar de top van de Reko-Mountain. De oprichters van het washing station (Masreshu Sima en Faysel A. Yonis) hebben deze naam en haar symbolische waarde overgenomen; ze zien het als een uitdaging om de beste koffie in Yirgacheffe te produceren.
Dit verwerkingsstation verzamelt koffiebessen van verschillende kleine boeren uit de omgeving.
De verse oogst wordt gescheiden op basis van geografisch gebied en oogstmoment (early/mid/late). De Reko die Stooker dit seizoen aanbiedt is afkomstig uit het Onancho gebied en valt in het 'mid' oogstmoment.
Smaakindicatie:
De zoetheid van rijpe perzik, subtiele frisheid van limoen en hints van Bergamot.