- Producent
- Indigo Mountain
- Koffiebranderij
- Ohoj Coffee Company, Utrecht
- Regio
- Myanmar, Hopong
- Variëteit
- 100% Arabica - S795, Catimor, Caturra, Catuai, Bourbon
- Hoogte
- 1.100-1.200
- Zending
De oplettende Roast liefhebber zag deze koffie al eerder ons pakket langskomen (voor filterdrinkers) van een andere brander. Dit is de nieuwe oogst die eind september/begin oktober binnenkwam in Nederland en we waren dusdanig verrast dat we deze voor zowel filter als espresso langs laten komen.
De bessen zijn 'natural dried' en hand geplukt door de Hopon community leden. De boeren gaan vroeg in de dag aan het werk om de rijpe bessen te verzamelen. Als dit gedaan is dan wordt de collectie bessen naar het Hopong droogstation gebracht. Daar worden de bessen geselecteerd op rijpheid (95% rijp is de eis). 'Slow drying' is daarbij prioriteit nummer 1, en de droogtijden variëren van 13 tot 17 dagen, afhankelijk van het weer. Alle 'lots' worden afzonderlijk gedroogd en zijn daardoor volledig traceerbaar.
Smaakindicatie:
In de koffie proef je rozijn, nectarine, tamarinde en melasse (bijproduct van suiker).