Brazilie Fazenda California

  • Producent
  • Fazenda California, Luiz & Flavia Saldanha
  • Koffiebranderij
  • Niet beschikbaar
  • Regio
  • Brazilie, Norte Pioneiro, Jacarezinho
  • Variëteit
  • 100% Arabica - Yellow Catuaí
  • Hoogte
  • 750
  • Zending

Fazenda California, eigendom van Saldanha Family, is gelegen in de Braziliaanse subtropische regio van de zogenaamde Norte Pioneiro do Parana. Deze regio wordt gekenmerkt doordat het het gebied is dat grenst aan het zuiden van Brazilië en in staat is om koffieplantages te ontwikkelen zonder de lage temperaturen van de winterperiode, wat de activiteit belemmert. De combinatie ​​van vulkanische gronden met een hoge vruchtbaarheid, een goede verdeling van de regenval gedurende het hele jaar en de binomiaal tussen de gemiddelde hoogte van 750 meter en de breedtegraad 23ºS, resulteert in een microklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 20ºC. De regio kent daardoor vier goed gedefinieerde seizoenen en een breed temperatuurbereik. Daardoor is dit deel van het land een buitengewone omgeving voor de ontwikkeling van Arabica-koffie van de hoogste kwaliteit.

 

In 2004 verwierf de familie Saldanha Rodrigues de boerderij. Dr. Paulo Cesar Saldanha Rodrigues was een visionair, hij zei altijd: “Je kunt de dingen altijd beter doen”, een nieuwe cyclus van koffieplantage begon op het terrein. Een tragisch vliegtuigongeluk eind 2004 belette Dr. Paulo de verwezenlijking van zijn droom te zien. Het project voor de productie van koffiespecialiteiten op het terrein werd echter doorgezet. Luiz Saldanha en Flavia Saldanha, studeerden Agronomie aan ESALQ / USP, de beste Braziliaanse landbouwuniversiteit, en gaven continuïteit om die droom na te jagen. De koffieproductie werd de afgelopen jaren voor 100% vernieuwd. De structuren en productieprocessen, oogst, natte molen, drogen, opslag en droge molen werden geüpgraded en vervolgens werd een managementsysteem voor duurzame productie opgezet. Dit tilde de Fazenda naar het hoogste niveau van de geglobaliseerde marktvraag. Tegenwoordig deelt dit echtpaar, die beiden Q-Graders zijn, dezelfde missie: “Het produceren van voedsel van hoge kwaliteit voor de consument, de samenleving en het milieu”.  Heloisa en Maria, hun dochters, wonen in dit prachtige “terroir” en zullen de familietraditie voortzetten.

De rijpe kersen worden selectief geplukt, gepulp en gewassen: 24 uur natte fermentatie – wassen en verversen van water 24 uur natte fermentatie – wassen en verversen van water 24 uur geweekt – wassen en drogen.

Smaakindicatie:
Noten van melasse, kaneel en citroengras. Uitstekende geur en zachte afdronk. 

Koffie gebrand door

Niet beschikbaar

...