- Producent
- Kachalu Coffee Growers Association
- Koffiebranderij
- CoffeeXperts, Enkhuizen
- Regio
- Regio Santander, Colombia
- Variëteit
- Caturra, Typica SHB Gewassen
- Hoogte
- 1100-1900 meter
- Zending
De Kachalu Coffee Growers Association is opgericht in 2002, met als doel hoge kwaliteit koffie te produceren met oog voor mens, milieu en natuur. In de regio Santander hebben 14 families de handen ineen geslagen om ca. 68 hectare grond te bewerken. Kachalu koffie groeit onder diverse soorten schaduwbomen, soms staan er wel 25 verschillende soorten per hectare. De koffie is erg aromatisch, kent een volle zoetheid van caramel en chocolade gecombineerd met een hint van zoet fruit. Een mooie koffie die goed in balans is en lekker fruitig nasmaakt.
Deze samenwerking in Santander is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de colombiaanse koffieboerenorganisatie) om organische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. Kachalu koffie kreeg verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie. De koffieboer krijgt circa 45% meer voor deze koffie betaald dan de gangbare koffieprijzen. Een percentage van de opbrengst wordt gestoken in educatie en kwaliteitsverhogende scholingsprojecten in het Kachalu koffiegebied.