Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic

  • Variëteit
  • Castillo
  • Hoogte
  • 1100-1900 m.
  • Zending
  • November 2024

De Kachalu-boerenorganisatie omvat ongeveer 60 kleine koffieboeren die samenwerken in de regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie werd opgericht in 1999 en is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboerenorganisatie FNC. Hun belangrijkste doelstelling is het verbouwen van biologische koffie, waarbij zorg voor het regenwoud en een eerlijke koffieprijs voor de individuele boeren centraal staan. BOOT Koffie werkt sinds 2005 samen met deze coöperatie.

De plantage en de koffie:
De koffieboeren in de Kachalu-regio bezitten gemiddeld 7 hectare grond, gelegen op een hoogte van 1100-1900 meter. De koffiestruiken floreren dankzij de grote biodiversiteit, waaronder natuurlijke schaduwbomen en de bemesting door meer dan honderd bijzondere vogelsoorten die er hun thuis hebben. Hierdoor is de koffie van nature (bijna geheel) klimaatneutraal. Elk lot dat de koffieboer produceert, wordt in totaal drie keer lokaal geproefd en daarna ook nog door BOOT Koffie. Zo kunnen wij garanderen dat de kwaliteit goed is. Voor koffie met een waardering van boven de 84+ of 85+ punten ontvangt de boer een extra bonus. Dit jaar heeft BOOT Koffie de bonus extra verhoogd om de boeren een nog betere prijs te kunnen geven als beloning voor de hogere kwaliteit en als extra compensatie voor het verbouwen van biologische koffie.

De koffie van de Kachalu-organisatie heeft regelmatig hoge ogen gegooid bij koffiewedstrijden en heeft vele prijzen gewonnen in de categorie ‘beste rainforest koffie’.

Hoe wordt deze koffie cafeïnevrij gemaakt?
BOOT kiest bewust voor een volledig natuurlijk en biologisch gecertificeerd proces om koffie cafeïnevrij te maken. In 1988 ontwikkelde onze partner een gepatenteerde methode waarbij natuurlijke kooldioxide (CO2) onder relatief lage temperatuur en druk wordt gebruikt. Dit bijzonder zachte proces zorgt voor een effectieve scheiding van cafeïne en garandeert een hoog behoud van de koffiecomponenten die zorgen voor aroma en smaak. Tijdens dit proces worden geen chemische middelen gebruikt, waardoor de natuurlijke kwaliteit van de koffie behouden blijft.

Verwacht smaken van rietsuiker, chocolade & gedroogd fruit.

Koffie gebrand door Boot koffie