- Producent
- Sopacdi-SCOOP
- Koffiebranderij
- Het Hoofdkwartier, Amstelveen
- Regio
- Congo, Zuid Kivu
- Variëteit
- 100% Arabica - Bourbon & Catimor
- Hoogte
- 1.500-2.000
- Zending
De Kivu regio in het land dat voluit de Democratische Republiek Congo heet wordt door de specialty coffee eigenlijk grotendeels over het hoofd gezien. Zonde want het uitstekende klimaat en de rijke vulkanische grond tonen ontzettend veel overeenkomst met het veel meer geliefde Kenia. Het smaakprofiel komt dan ook met elkaar overeen, uitgesproken zuren voeren hier de absolute boventoon, zo heftig dat het in de verte soms zelfs aan rijpe kers-tomaten kan doen denken! En waar de prijs van mooie Keniaanse koffie de laten jaren omhoog is geschoten is deze Congolese kwaliteitskoffie nog hartstikke aantrekkelijk. Deze koffie is FTO wat staat voor gecertificeerd Fair Trade Organic en de organisatie is hiermee de eerste die gecertificeerd biologisch en fair trade werkt in dit land.
Smaakindicatie:
Aroma, moutig met een vleugje bergamot. Bij het proeven noteren we als eerste de aanwezige frisse fruittonen. De Catimor varieteit is van zichzelf licht bitter wat het geheel een goed mondgevoel en mooie body geeft, zachte melkchocolade en een bijna hartig zuurtje blijven licht aanwezig in de afdronk.