- Producent
- Coope Tarrazu
- Koffiebranderij
- Blue City Roasters, Winschoten
- Regio
- Costa Rica, San Macos de Tarrazu
- Variëteit
- 100% Arabica - Caturra & Catuai
- Hoogte
- 1.500-1.800
- Zending
Deze 'high altitude coffee' uit de bergen rond Frailes, rijpt langzamer door lagere temperaturen en resulteert in compactere en volle bonen. De kersen worden een beetje overrijp geplukt en worden in 5-6 uur naar het wasstation in San Ramon gebracht. Dit is een regionale mix van 8 verschillende gemeenschappen.
De coöperatie Coope Tarrazu is ongeveer 60 jaar oud en bestaat uit meer dan 5000 kleine boerderijen met ongeveer 4 hectare of minder. Dit maakt het mogelijk om leden te ondersteunen met organische meststoffen, technische knowhow en service en krediet. Ze behaalden het fairtrade-certificaat in 2005 en stelden in 2006 een duurzaamheidsplan op om de manier waarop koffieboeren zich inzetten voor het milieu, afvalbeheer en bewuster gebruik van natuurlijke hulpbronnen te blijven verbeteren.
Smaakindicatie:
De iets overrijpe bonen geven je wat extra sappigheid met rood fruit en een vleugje zwarte thee. In de espresso roast zit een lekkere smaak van geroosterde amandelen.