El Salvador Finca Espana

  • Variëteit
  • Bourbon
  • Hoogte
  • 1450 m.
  • Zending
  • September 2024

Gelegen in het vulkanische gebied van San Salvador, in de El Balsamos-bergketen, is de Espana-boerderij al meer dan 50 jaar eigendom van dezelfde familie. Eerder werd het land gebruikt voor de teelt van commerciële koffie, maar ongeveer zes jaar geleden werd specialty koffie de belangrijkste focus. Tegenwoordig wordt de hier geproduceerde koffie verkocht in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. Nora de Diaz Nuila heeft de boerderij geërfd van haar grootvader, die vroeger alleen commerciële koffie produceerde. Als weduwe is zij verantwoordelijk voor het beheer van het landgoed.

De productie hier is gebaseerd op precisielandbouw, waarbij een bodemonderzoek en een speciaal voor de boerderij ontworpen plan worden uitgevoerd. Dit plan houdt rekening met meerdere factoren, zoals de zuurgraad van de grond, de koffievariëteit, de seizoenen, de verwachte productie en meer. Als gevolg hiervan worden verschillende bemestingsformules gecreëerd: voor de grond, voor de bomen en voor elke mogelijke plaag die de gewassen kan aanvallen.

Verwacht smaken van braam, blauwe bes, lavendel en sinaasappel.

Filterpakket Roast

Koffie gebrand door Het Koffieverbond