- Producent
- Finca La Hermosa
- Koffiebranderij
- Niet beschikbaar
- Regio
- Guatamala, Antigua
- Variëteit
- Typica
- Hoogte
- 1980 meter
- Zending
Guatemala La Pangola microlot is een koffie die is geoogst op een stuk grond wat onderdeel is van ‘Finca La Hermosa’, wat betekent: ‘Plantage De Prachtige’. Dat is precies wat dit is; een prachtige koffie. Deze koffie heeft bloesemige aroma’s en chocoladetonen met een zoetheid die aan rozijnen en honing doet denken. Als de koffie afkoelt, zijn er smaken van steenvruchten te onderscheiden.
De koffieplantage ligt in de Acatenango vallei. Door de ligging, dichtbij de vulkaan Fuego, profiteren de koffiestruiken van de mineraalrijke zandgrond die door uitbarstingen van de vulkaan ontstaan is.
Finca La Hermosa heeft een rijke geschiedenis. Ooit maakte het deel uit van het immense ‘Finca Colina’, die met Mateo Mejia Mazariegos aan het roer verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht sleepte. Dit was ook de eerste plantage die zowel een wet- als een dry mill bezat, waardoor het de volledige productie in eigen hand had.
Op een gegeven moment werd besloten de plantage te splitsen in vijf werklocaties: La Colina, San Miguel, El Pensativo, El Carmen en San Mateo. In 1950 nam de zoon van Mateo Mejia de locatie San Mateo succesvol over om deze in 2002 weer onder zijn vier kinderen te verdelen.
In 2010 nam de 26-jarige Max Fernando Perez Rios de vier delen over en herenigde ze onder de naam “Finca La Hermosa”. Max Perez is een derde generatie koffieboer, opgegroeid op de plantage van zijn ouders in Huehuetenango. Hij managet nauwgelet elk proces op de plantage. Van de koffie kweekkamer en het planten van nieuwe variëteiten, tot de wet mill, de droogpatio’s en het selecteren van de koffie’s die verpakt worden voor transport. Door deze aanpak kent Max elke stap van het proces op zijn plantage. Dit garandeert kwaliteit en laat de plantage weer floreren. Dit proeven we terug in deze lekkere microlot koffie ‘La Pangola’.
Koffie gebrand door
...