- Producent
- Antoine Kaganza - Abakundakawa Cooperative
- Koffiebranderij
- Back to Black Coffee, Amsterdam
- Regio
- Rutabo Village, Gakenke
- Variëteit
- French Mission, Jackson, Mbirizi, POP 3303/21
- Hoogte
- 1700-2000
- Zending
Het Rushashi washing station is een van de meest progressieve in Rwanda. Er wordt gebruik gemaakt van zelfontwikkelde water- en energiebesparende triple fermentatiemethodes en geavanceerde pulp recycle methodes. Daarnaast hebben ze twee women-empowerment organisaties! De cooperative werkt steeds duurzamer en investeert hier dan ook veel tijd is. Zo worden het gebruik van andere bomen voor schaduw en andere planten die de koffieplant natuurlijk versterken continu geïmplementeerd.
Producer Antoine Kagenza is een van de producers van de Abakundakawa Cooperative en heeft vorig jaar voor het eerst honey processed lots geproduceerd! Dit deed hij op kleine schaal, waardoor Back to Black de enige zijn die deze bijzondere koffie in het assortiment hebben. De honey verwerkingsmethode ligt een beetje tussen een washed en een natural koffie in. Het buitenste velletje wordt van de bes verwijderd, maar de fruitpulp blijft erop zitten. Zo wordt de koffie vervolgens gedroogd, en tijdens dit drogen wordt hij dus heel kleverig en honingachtig. Hier komt de benaming vandaag, er komt dus helemaal geen echte honing aan te pas!
Smaakindicatie:
Cranberry, rood fruit, honingzoet