In Juli 2014 zijn de deuren open gegaan van onze eerste specialty koffiebar aan de Weteringstraat in hartje Amsterdam. We zijn vervolgens begin 2015 begonnen met het branden van onze eigen koffie uit liefde voor vakmanschap. We zijn constant op zoek naar bijzondere koffies met uitgesproken karakteristieken.
Wij selecteren de groene bonen importeurs van onze koffie zorgvuldig. Onze importeurs stimuleren boeren op verschillende manieren om duurzamer en beter te werk te gaan door bijvoorbeeld hogere prijzen te bieden voor beter geproduceerde koffie of door ze op locatie te adviseren over het verbouwen, verwerken en opslaan van de koffie.
Wij vinden het erg belangrijk om alle schakels in het proces, van koffiebes tot kopje koffie, zo transparant mogelijk te maken, zodat de consument alle informatie over de koffie kan verkrijgen, wij zijn van mening dat dit een belangrijke stap is richting duurzamere koffieproductie.
Dit geldt ook voor de taarten die we bakken. We maken zorgvuldige keuzes in de producten die we gebruiken, door zoveel mogelijk biologisch en lokaal in te kopen. Alleen zo weten we precies wat er in onze producten zit en hierdoor hebben we over de jaren heen onze eigen geheime recepten kunnen perfectioneren.
Naast 2 koffiebars een branderij en een bakkerij hebben we sinds 2020 ook onze eigen trainingsruimte waar we koffie trainingen geven op maat. Je kunt bij ons ook een Specialty coffee association diploma halen op elke gewenst Barista level. Door deze trainingen aan te bieden en kennis over specialty coffee te verspreiden, helpen we mee aan het doel van de SCA om te werken aan een kwalitatief betere en duurzamere toekomst voor de koffie industrie.
Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis? |